Politika kolačića

Ovaj sajt koristi sopstvene kolačiće i kolačiće trećih lica za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analizu prometa na web stranici.

Naši partneri za društvene mreže, oglašavanje i statističku analizu takođe mogu imati informacije o vašem korišćenju stranice, koje mogu kombinovati sa ostalim informacijama koje ste im pružili ili koje su prikupljene od vas prilikom korišćenja usluga koje oni nude.

Ove informacije imaju za cilj da vam pokažu kako kolačići rade na ovom sajtu i kako možete da ih podesite.

Dok koristi ovu stranicu, korisnik može prihvatiti upotrebu kolačića koji nisu neophodni za njeno funkcionisanje. Korisnik u bilo kom trenutku ima mogućnost da spreči postavljanje kolačića prilikom pristupa stranicama, odabirom željenih opcija u okviru rešenja datog uz saglasnost, kao i da ih onemogući odabirom odgovarajuće opcije u pregledaču. Imajte u vidu da ako je pregledač blokirao upotrebu kolačića, neke usluge i funkcije web lokacije možda više neće biti dostupne.

Šta je kolačić?
Kolačić je tekstualni fajl koji web stranice postavljaju na vaš uređaj i koji se čuva na vašem uređaju, kao što su računar, mobilni telefon, tablet, itd. Ti fajlovi se koriste za čuvanje informacija o posetama korisnika, kao što su jezičke postavke, kolačići koji se koriste za otkrivanje neuspelih pokušaja povezivanja sa web stranicom i druge opcije, istovremeno vam pomažući da podesite parametre za naredne posete i da učinite stranicu korisnijom tako što ćete prilagoditi njen sadržaj. Kolačići igraju veoma važnu ulogu u poboljšanju korisničkog iskustva.

Druge tehnologije praćenja
Pikseli za praćenje koriste se za prikupljanje informacija o korišćenju web stranica i praćenje stope konverzije, u smislu marketinških kampanja.

Pikseli su odlomci koda koji se ubacuju u izvorni kod stranice i omogućavaju nam da merimo, optimizujemo i stvaramo publiku za naše reklamne kampanje.

U tom smislu, korišćenjem rešenja Google Pixel Tracker, imamo pristup statističkim informacijama o pristupanju web stranici.
Ovo rešenje takođe omogućava obradu koja uključuje pružanje sadržaja relevantnog za vas. Vezano za obradu sprovedenu kroz ovo rešenje, s obzirom na kvalitet pridruženih operatora, vaša saglasnost daje se i jednom i drugom operateru.
Što se nas tiče, vi nam dajete svoj pristanak tako što ćete obeležiti obradu podataka u svrhe statističke analize (tako ćemo na našoj stranici Google Analytics imati pristup zbirnim i statističkim informacijama o izvoru pristupa).

Prikazivanje relevantnog sadržaja biće obrada koju oni izvrše u svoje ime, čemu se možete suprotstaviti odbijanjem da i dalje primate reklame (Sakrij ovaj oglas). Google Pixel Tracker treba da analizira marketinške kampanje koje je sprovela ova kompanija kroz oglase koji se promovišu na Google-u.

Vrste podataka kojima Google pristupa putem Pixel-a: IP adrese, informacije o web pregledaču, lokacija stranice, dokument, izvor i osoba koja koristi web stranicu, dugmad koju su posetioci stranice pritisnuli, oznake tih dugmadi i sve stranice posećene kao rezultat pritiska dugmeta, datum, vreme i minut pristupa oglasu.

Kako koristimo kolačiće?
Saglasnost izražena biranjem opcije Prihvati sve, omogućava instaliranje svih vrsta kolačića na vaš uređaj.

Saglasnost izražena biranjem opcije Prihvati izabrano omogućava da se one vrste kolačića koje ste izabrali instaliraju na vaš uređaj.

U zavisnosti od toga kako odaberete, apoteka Livada može dobiti sledeće informacije:

Pristup web stranici i pregled njenog sadržaja.
Statistički podaci o korišćenju web stranice.
Željeni web format za pristup mobilnim uređajima.
Najnovija pretraživanja izvršena putem usluga na internetu, kao i personalizovani detalji ovih usluga.
Pružanje personalizovanog sadržaja s obzirom na aktivnosti na web stranici.
Potencijalni interes za proizvode.
Navigaciono ponašanje.
Vrste korišćenih kolačića
Ova web stranica koristi kolačiće sesije i trajne kolačiće. Kolačići sesije čuvaju podatke samo dok je korisniku otvoren pregledač, dok se trajni kolačići čuvaju na korisnikovom uređaju tako da im se može pristupiti i koristiti u više sesija.

U zavisnosti od svrhe i dobijenih podataka, kolačići mogu biti:

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za rad naše web stranice. Oni vam omogućavaju da koristite glavne karakteristike naše web stranice (npr. pregled sadržaja stranice, registrovanje preferenci za prikaz rezultata) i obično se javljaju kao rezultat izričitog zahteva korisnika (npr. popunjavanje obrasca, izbor jezika upotrebe, pristup korisničkom računu ili prepoznavanje čestih neuspelih pokušaja potvrde identiteta). Bez ovih kolačića nećete moći normalno da koristite našu web stranicu. To su kolačići koje je postavila apoteka Livada ili treće lice za naš račun, i odnose se samo na rad naše stranice.

Morate imati na umu da će pristup stranicama naših partnera dovesti do toga da oni obrađuju vaše podatke u svoje ime i da se obaveze u pogledu informacija odnose na njih. Da biste uklonili svaku sumnju, prihvatanje marketinških kolačića ne znači da nudite Livadi pristup podacima koji identifikuju osobu koja, na primer, ima Facebook nalog i koja je pristupila stranici kao rezultat Facebook oglasa.

Vezano za upotrebu objedinjenih podataka koje pruža Facebook, s obzirom na nemogućnost smanjenja vremena njihovog skladištenja na uređajima korisnika, Livada će uzeti u obzir nedavne objedinjene podatke koji se smatraju potrebnim i dovoljnim za pravilno vođenje marketinških kampanja.

Ovi kolačići nam omogućavaju da brojimo posete i izvore prometa, tako da možemo meriti i poboljšati performanse naše web stranice. Pomaže nam da znamo koje su stranice najmanje popularne i da vidimo kako se posetioci kreću na web stranici. Informacije koje ovi kolačići prikupljaju su objedinjene i s toga anonimne.

Ako ne dozvolite postavljanje ovih kolačića, nećemo znati kada ste posetili našu web stranicu. U nastavku ćete pronaći primere takvih kolačića.

Funkcionalni kolačići

Uz pomoć ovih vrsta kolačića možemo uzeti u obzir vaše stvarne ili pretpostavljene preference kako bismo vam pružili ugodnu navigaciju na našoj web stranici.

Kako se kolačićima upravlja u pregledaču
Korisnik ima mogućnost da dozvoli, blokira ili izbriše kolačiće instalirane na njegovom sistemu promenom podešavanja opcija pregledača instaliranog na njegovom uređaju:

Da biste promenili podešavanja kolačića u Google Chrome-u :

Kliknite na meni na traci sa alatkama.
Izaberite Podešavanja.
Kliknite na Prikaži napredna podešavanja.
U odeljku privatnosti kliknite na podešavanja sadržaja.
Pod „Kolačići“ postoji veći broj opcija za podešavanja.
Saznajte više o Google Chrome-u https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=sr

Da biste promenili podešavanja kolačića u Mozilla Firefox :

U vrhu prozora kliknite na dugme Firefox.
Izaberite opcije.
Izaberite panel za privatnost.
U Firefox opciji odaberite Koristi prilagođena podešavanja za istoriju i moći ćete da birate između različitih opcija.
Više informacija o Mozilla Firefox-u možete pronaći na: https://support.mozilla.org/sr/kb/kolacici-informacije-koje-veb-sajtovi-cuvaju-na-vasem-racunaru
Potpune informacije o tome kako organizacije koriste kolačiće dostupne su na: https://www.allaboutcookies.org/

Ako imate bilo kakve sumnje ili pitanja u vezi sa politikom kolačića, molimo vas da pišete na apotliv1@gmail.com .