Izjava o odustanku

Potrošač ima pravo da u roku od 14 dana od dana zaključenja ugovora o kupovini robe bez navođenja razloga jednostrano raskine ugovor. Jednostranim raskidom potrošač se oslobađa svih ugovornih obaveza, osim neposrednih troškova povraćaja robe.

Zakon ne predviđa povrat sledeće robe: robe koja je podložna pogoršanju kvaliteta ili ima kratak rok trajanja, zapečaćene robe koja se ne može vratiti zbog zaštite zdravlja ili higijenskih razloga i koja je otpečaćena nakon isporuke.

U slučaju odustanka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca.

Uplaćeni iznos robe biće vraćen potrošaču u roku od 14 dana od dana prijema Izjave o odustanku od ugovora o prodaji zaključenog na daljinu. Trgovac ima pravo da uskrati vraćanje uplaćenog iznosa ukoliko utvrdi da roba nije u ispravnom stanju, zbog toga što je potrošač robom neadekvatno ili nepravilno rukovao.

Prilikom povraćaja robe, obavezno je vratiti je u ispravnom i nekorišćenom stanju i originalnom neoštećenom pakovanju na adresu Vojvode Stepe 144, Voždovac-Beograd 

Troškove vraćanja robe i novca snosi potrošač, sem u slučajevima kada potrošač dobije neispravan ili pogrešan artikal.

Podaci koje prilažete u ovom obrascu služe za evidentiranje izmena u prometu robe i AU Livada ih neće upotrebljavati u druge svrhe.

Preuzmi dokument-ovde.